Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah aminokyselin a střevní stravitelnost vojtěšky u přežvýkavců v závislosti na růstovém stádiu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F08%3A25129" target="_blank" >RIV/60460709:41210/08:25129 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/08:#0000906

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Amino acid contents and intestinal digestibility of lucerne in ruminants as influenced by growth stage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lucerne (Medicago sativa L. var. Palava), harvested at four successive dates over a 30-day period, was evaluated for chemical composition (dry matter, organic matter, crude protein, ether extract, crude fibre, nitrogen-free extract, neutral detergent fibre, acid detergent fibre, acid detergent lignin), amino acid contents and intestinal digestibility in dairy cows. Dry matter (r = 0.78), organic matter (r = 0.95), crude fibre (r = 0.91), neutral detergent fibre (r = 0.94), acid detergent fibre (r = 0.79) and acid detergent lignin (r = 0.48) presented positive linear correlation coefficients (r) with growth stage, whereas crude protein (r = ?0.96), ether extract (r = ?0.86) and nitrogen-free extract (r = ?0.70) showed negative relationships. Total essential amino acid content decreased (r = ?0.94) from 84.1 to 55.3 g/kg of dry matter with maturity, with r-values higher than ?0.90 obtained between growth stage and contents of lysine, methionine, threonine and valine. With the exception o

  • Název v anglickém jazyce

    Amino acid contents and intestinal digestibility of lucerne in ruminants as influenced by growth stage

  • Popis výsledku anglicky

    Lucerne (Medicago sativa L. var. Palava), harvested at four successive dates over a 30-day period, was evaluated for chemical composition (dry matter, organic matter, crude protein, ether extract, crude fibre, nitrogen-free extract, neutral detergent fibre, acid detergent fibre, acid detergent lignin), amino acid contents and intestinal digestibility in dairy cows. Dry matter (r = 0.78), organic matter (r = 0.95), crude fibre (r = 0.91), neutral detergent fibre (r = 0.94), acid detergent fibre (r = 0.79) and acid detergent lignin (r = 0.48) presented positive linear correlation coefficients (r) with growth stage, whereas crude protein (r = ?0.96), ether extract (r = ?0.86) and nitrogen-free extract (r = ?0.70) showed negative relationships. Total essential amino acid content decreased (r = ?0.94) from 84.1 to 55.3 g/kg of dry matter with maturity, with r-values higher than ?0.90 obtained between growth stage and contents of lysine, methionine, threonine and valine. With the exception o

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus