Odhad obsahu hlavních masitých částí u jatečně opracovaných těl prasat v závislosti na vybraných znacích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000879" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000879 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the work was to estimate the content of main meaty parts (MMP) in the pig carcass. The group of carcasses was selected with regards to the representative lean meat content and to the sex. All measurements were done on the left carcass half. One day after slaughter all carcasses were divided into primal cuts and the content of MMP has been determined. The average lean meat content was 57.23 % and the average carcass weight 93.5 kg. In the first model was calculated the regression formula usingthe fat thickness and meat thickness measured with the FOM device. The second model used three most correlative characteristics (concerning the content of MMP) and the regression formula was worked out as well. Both regression formulae fulfill the statistical requirements for the accuracy of the estimation.
Název v anglickém jazyce
Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics
Popis výsledku anglicky
The aim of the work was to estimate the content of main meaty parts (MMP) in the pig carcass. The group of carcasses was selected with regards to the representative lean meat content and to the sex. All measurements were done on the left carcass half. One day after slaughter all carcasses were divided into primal cuts and the content of MMP has been determined. The average lean meat content was 57.23 % and the average carcass weight 93.5 kg. In the first model was calculated the regression formula usingthe fat thickness and meat thickness measured with the FOM device. The second model used three most correlative characteristics (concerning the content of MMP) and the regression formula was worked out as well. Both regression formulae fulfill the statistical requirements for the accuracy of the estimation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
2
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—