Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpřesnění odhadu podílu svaloviny v jatečně upravených tělech prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000822" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000822 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Improvement of accuracy in the estimation of lean meat content in pig carcasses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fat thickness including skin and muscle depth was measured in pig hybrid carcasses. The lean meat content was then determined based on simplified dissections of the carcasses. The basic regression formulae for the ultrasound and probe apparatuses were constructed and the relationships between the lean meat content and other indicators of carcass value were assessed. The highest correlation coefficient was determined in the ratio of the fat cover area above the longissimus muscle depth (MLLT) to the MLLTarea. The lean meat content demonstrated the lowest correlation with the cold carcass weight. Major carcass cuts (ham, loin, shoulder, belly with bones) from the carcasses classified in different SEUROP classes were evaluated. Significant differences between the classes were found in the proportions of cuts without fat cover, fat thickness measured at point P2, and fat thickness measured on the midline plane separating the left and right sides of the carcass.

  • Název v anglickém jazyce

    Improvement of accuracy in the estimation of lean meat content in pig carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    Fat thickness including skin and muscle depth was measured in pig hybrid carcasses. The lean meat content was then determined based on simplified dissections of the carcasses. The basic regression formulae for the ultrasound and probe apparatuses were constructed and the relationships between the lean meat content and other indicators of carcass value were assessed. The highest correlation coefficient was determined in the ratio of the fat cover area above the longissimus muscle depth (MLLT) to the MLLTarea. The lean meat content demonstrated the lowest correlation with the cold carcass weight. Major carcass cuts (ham, loin, shoulder, belly with bones) from the carcasses classified in different SEUROP classes were evaluated. Significant differences between the classes were found in the proportions of cuts without fat cover, fat thickness measured at point P2, and fat thickness measured on the midline plane separating the left and right sides of the carcass.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000257152400004

  • EID výsledku v databázi Scopus