Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of Pig Belly Composition Using the Data from the Grading Process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001750" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001750 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.respigbreed.cz/2012/2/17.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2012/2/17.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of Pig Belly Composition Using the Data from the Grading Process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to use the data obtained during the process of pig carcass grading to develop prediction equations for the prediction of pig belly composition. Pig carcasses were selected from the population of pigs commercially fattenedin the Czech Republic and slaughtered under standard abattoir conditions. A total of 390 carcasses of pigs equally represented by gilts and barrows were used. Within the grading process, lean meat content (x1), cold carcass weight (x2), fat and skin thickness in the P2 point (x3), and muscle thickness in the P2 point (x4) were determined. Twenty-four h post mortem, belly joints were dissected and the proportions of different tissues were determined. Particular emphasis was placed on the content of leanmeat as well as intermuscular and subcutaneous fat proportions. The average carcass lean meat content and cold carcass weight were 56.86?0.211 % and 90.21?0.551 kg, respectively. The average lean meat content in the belly was 54.37?0.297

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of Pig Belly Composition Using the Data from the Grading Process

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to use the data obtained during the process of pig carcass grading to develop prediction equations for the prediction of pig belly composition. Pig carcasses were selected from the population of pigs commercially fattenedin the Czech Republic and slaughtered under standard abattoir conditions. A total of 390 carcasses of pigs equally represented by gilts and barrows were used. Within the grading process, lean meat content (x1), cold carcass weight (x2), fat and skin thickness in the P2 point (x3), and muscle thickness in the P2 point (x4) were determined. Twenty-four h post mortem, belly joints were dissected and the proportions of different tissues were determined. Particular emphasis was placed on the content of leanmeat as well as intermuscular and subcutaneous fat proportions. The average carcass lean meat content and cold carcass weight were 56.86?0.211 % and 90.21?0.551 kg, respectively. The average lean meat content in the belly was 54.37?0.297

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    75-77

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus