Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bacterial Inoculant Effects on Corn Silage Fermentation and Nutrient Composition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001043" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bacterial Inoculant Effects on Corn Silage Fermentation and Nutrient Composition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The survival and effect of three new probiotic inoculants (Lactobacillus plantarum, L. fermentum, and Enterococcus faecium) on the nutritive value and fermentation parameters of corn silage was studied under laboratory conditions. It was detected that the microbial inoculants did not affect in vitro dry matter digestibility, as well as the concentration of total silage acids in inoculated corn silages. The three probiotic inoculants significantly or numerically lowered n-6:n-3 ratio of fatty acids in the inoculated silages and significantly decreased the concentration of C18:1 and significantly increased the concentrations of C18:2 and C18:3. The counts of inoculants decreased during ensiling of corn. In future, these inoculated corn silages will be used to study their effect on lipid metabolism in experiments in vitro (artificial rumen) and in vivo (cows).

  • Název v anglickém jazyce

    Bacterial Inoculant Effects on Corn Silage Fermentation and Nutrient Composition

  • Popis výsledku anglicky

    The survival and effect of three new probiotic inoculants (Lactobacillus plantarum, L. fermentum, and Enterococcus faecium) on the nutritive value and fermentation parameters of corn silage was studied under laboratory conditions. It was detected that the microbial inoculants did not affect in vitro dry matter digestibility, as well as the concentration of total silage acids in inoculated corn silages. The three probiotic inoculants significantly or numerically lowered n-6:n-3 ratio of fatty acids in the inoculated silages and significantly decreased the concentration of C18:1 and significantly increased the concentrations of C18:2 and C18:3. The counts of inoculants decreased during ensiling of corn. In future, these inoculated corn silages will be used to study their effect on lipid metabolism in experiments in vitro (artificial rumen) and in vivo (cows).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Asian-Australian Journal of Animal Sciences

  • ISSN

    1011-2367

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    KR - Korejská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000267716900009

  • EID výsledku v databázi Scopus