Bacterial Inoculant Effects on Corn Silage Fermentation and Nutrient Composition
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001043" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001043 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Bacterial Inoculant Effects on Corn Silage Fermentation and Nutrient Composition
Popis výsledku v původním jazyce
The survival and effect of three new probiotic inoculants (Lactobacillus plantarum, L. fermentum, and Enterococcus faecium) on the nutritive value and fermentation parameters of corn silage was studied under laboratory conditions. It was detected that the microbial inoculants did not affect in vitro dry matter digestibility, as well as the concentration of total silage acids in inoculated corn silages. The three probiotic inoculants significantly or numerically lowered n-6:n-3 ratio of fatty acids in the inoculated silages and significantly decreased the concentration of C18:1 and significantly increased the concentrations of C18:2 and C18:3. The counts of inoculants decreased during ensiling of corn. In future, these inoculated corn silages will be used to study their effect on lipid metabolism in experiments in vitro (artificial rumen) and in vivo (cows).
Název v anglickém jazyce
Bacterial Inoculant Effects on Corn Silage Fermentation and Nutrient Composition
Popis výsledku anglicky
The survival and effect of three new probiotic inoculants (Lactobacillus plantarum, L. fermentum, and Enterococcus faecium) on the nutritive value and fermentation parameters of corn silage was studied under laboratory conditions. It was detected that the microbial inoculants did not affect in vitro dry matter digestibility, as well as the concentration of total silage acids in inoculated corn silages. The three probiotic inoculants significantly or numerically lowered n-6:n-3 ratio of fatty acids in the inoculated silages and significantly decreased the concentration of C18:1 and significantly increased the concentrations of C18:2 and C18:3. The counts of inoculants decreased during ensiling of corn. In future, these inoculated corn silages will be used to study their effect on lipid metabolism in experiments in vitro (artificial rumen) and in vivo (cows).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Asian-Australian Journal of Animal Sciences
ISSN
1011-2367
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
KR - Korejská republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000267716900009
EID výsledku v databázi Scopus
—