Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of lecithin as an emulsifier for weanling piglets

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001072" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001072 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of lecithin as an emulsifier for weanling piglets

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of supplementation of a lecithin emulsifier (0.1%) to the commercial feed mixture for piglets after weaning was studied. Totally 28 piglets in a control group (C - without lecithin) and 28 piglets in an experimental (E) group were monitoredin a 28-day experimental period after weaning at 28 days of age. The weight of piglets and feed consumption were monitored in weekly intervals. For digestibility determination the faeces were collected from the floor of pens on the last two days of eachweek. The digestibility was determined by calculating the content of nutrients in feed and faeces concerning the content of the marker (insoluble portion of ash). The average daily weight gain of the experimental group was statistically insignificantlyhigher while the feed conversion ratio was found to be statistically significantly lower. The positive influence on the digestibility of crude fat and ash was more significant in the first half of the experiment.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of lecithin as an emulsifier for weanling piglets

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of supplementation of a lecithin emulsifier (0.1%) to the commercial feed mixture for piglets after weaning was studied. Totally 28 piglets in a control group (C - without lecithin) and 28 piglets in an experimental (E) group were monitoredin a 28-day experimental period after weaning at 28 days of age. The weight of piglets and feed consumption were monitored in weekly intervals. For digestibility determination the faeces were collected from the floor of pens on the last two days of eachweek. The digestibility was determined by calculating the content of nutrients in feed and faeces concerning the content of the marker (insoluble portion of ash). The average daily weight gain of the experimental group was statistically insignificantlyhigher while the feed conversion ratio was found to be statistically significantly lower. The positive influence on the digestibility of crude fat and ash was more significant in the first half of the experiment.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71284" target="_blank" >QH71284: Stanovení biologických a manažerských parametrů pro vysokou úroveň užitkovosti prasat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus