The Usage of Secondary Products of Spice Industry in Pig Nutrition
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00152673" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00152673 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Usage of Secondary Products of Spice Industry in Pig Nutrition
Popis výsledku v původním jazyce
The usage of secondary products of spice industry was evaluated in frame of this work. These substrates can be used in animal nutrition to take benefits from plant secondary metabolites content. The work was involved in different types of by-products from allspice (Pimenta dioica), coriander (Coriandrum sativum) and cumin (Carum carvi). The work follows the paper about influencing of nutrients digestibility by these feed additives (Mareš et al., 2008) where any negative effect was not found. This studyis concerning with growth experiment on piglets. By-products were included into experimental feed mixtures on level 0.5 %. Experiment duration was 28 days after weaning and 152 animals entry the trial after seven days of preparing period. The results show the improving of growth intensity in group with coriander spent (10 %) as well as in group with spent of allspice (4 %). The experimental treatments influenced as well the daily feed intake of animals.
Název v anglickém jazyce
The Usage of Secondary Products of Spice Industry in Pig Nutrition
Popis výsledku anglicky
The usage of secondary products of spice industry was evaluated in frame of this work. These substrates can be used in animal nutrition to take benefits from plant secondary metabolites content. The work was involved in different types of by-products from allspice (Pimenta dioica), coriander (Coriandrum sativum) and cumin (Carum carvi). The work follows the paper about influencing of nutrients digestibility by these feed additives (Mareš et al., 2008) where any negative effect was not found. This studyis concerning with growth experiment on piglets. By-products were included into experimental feed mixtures on level 0.5 %. Experiment duration was 28 days after weaning and 152 animals entry the trial after seven days of preparing period. The results show the improving of growth intensity in group with coriander spent (10 %) as well as in group with spent of allspice (4 %). The experimental treatments influenced as well the daily feed intake of animals.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG60118" target="_blank" >QG60118: Studium využití rostlinných přípravků ve výživě prasat.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in pig breeding : Výzkum v chovu prasat
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—