Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Usage of Secondary Products of Spice Industry in Pig Nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00152673" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00152673 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Usage of Secondary Products of Spice Industry in Pig Nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The usage of secondary products of spice industry was evaluated in frame of this work. These substrates can be used in animal nutrition to take benefits from plant secondary metabolites content. The work was involved in different types of by-products from allspice (Pimenta dioica), coriander (Coriandrum sativum) and cumin (Carum carvi). The work follows the paper about influencing of nutrients digestibility by these feed additives (Mareš et al., 2008) where any negative effect was not found. This studyis concerning with growth experiment on piglets. By-products were included into experimental feed mixtures on level 0.5 %. Experiment duration was 28 days after weaning and 152 animals entry the trial after seven days of preparing period. The results show the improving of growth intensity in group with coriander spent (10 %) as well as in group with spent of allspice (4 %). The experimental treatments influenced as well the daily feed intake of animals.

  • Název v anglickém jazyce

    The Usage of Secondary Products of Spice Industry in Pig Nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The usage of secondary products of spice industry was evaluated in frame of this work. These substrates can be used in animal nutrition to take benefits from plant secondary metabolites content. The work was involved in different types of by-products from allspice (Pimenta dioica), coriander (Coriandrum sativum) and cumin (Carum carvi). The work follows the paper about influencing of nutrients digestibility by these feed additives (Mareš et al., 2008) where any negative effect was not found. This studyis concerning with growth experiment on piglets. By-products were included into experimental feed mixtures on level 0.5 %. Experiment duration was 28 days after weaning and 152 animals entry the trial after seven days of preparing period. The results show the improving of growth intensity in group with coriander spent (10 %) as well as in group with spent of allspice (4 %). The experimental treatments influenced as well the daily feed intake of animals.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60118" target="_blank" >QG60118: Studium využití rostlinných přípravků ve výživě prasat.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in pig breeding : Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus