Analysis of possible influence of conjugated linoleic acid on growth capacity and lean meat content in gilts
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00225527" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00225527 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Analysis of possible influence of conjugated linoleic acid on growth capacity and lean meat content in gilts
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this study was to evaluate the possibility of influencing growth capacity and lean meat content of gilts with conjugated linoleic acid. The experimental work was realized in operating conditions of a productive pig farm. During the experiments the gilts in the rearing were fed with a control feed mixture and an experimental feed suplemented with 2 percent of conjugated linoleic acid for the time of 65 days. The aim of the evaluation was to test whether CLA influences the growth capacityand the lean meat content. The gilts in the experimental group, despite their lower initial weight reached higher weight at the end of the test. The evaluation of mean achieved daily gain for the time from birth to the end of the test confirmed higher values for the gilts in the experimental group against the gilts in the control group. As for the lean meat content, no significant influence of CLA on its phenotypic manifestation was found.
Název v anglickém jazyce
Analysis of possible influence of conjugated linoleic acid on growth capacity and lean meat content in gilts
Popis výsledku anglicky
The objective of this study was to evaluate the possibility of influencing growth capacity and lean meat content of gilts with conjugated linoleic acid. The experimental work was realized in operating conditions of a productive pig farm. During the experiments the gilts in the rearing were fed with a control feed mixture and an experimental feed suplemented with 2 percent of conjugated linoleic acid for the time of 65 days. The aim of the evaluation was to test whether CLA influences the growth capacityand the lean meat content. The gilts in the experimental group, despite their lower initial weight reached higher weight at the end of the test. The evaluation of mean achieved daily gain for the time from birth to the end of the test confirmed higher values for the gilts in the experimental group against the gilts in the control group. As for the lean meat content, no significant influence of CLA on its phenotypic manifestation was found.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111A166" target="_blank" >QI111A166: Biotechnologické postupy v reprodukci a odchovu prasat jako nástroj ekonomického růstu a konkurenceschopnosti odvětví</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
8
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—