Silážování lupiny bílé
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001073" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001073 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Silážování lupiny bílé
Popis výsledku v původním jazyce
Lupina se v posledních několika letech stává známější i na našich polích. Je to hlavně z důvodu vysokého obsahu dusíkatých látek v semeni. Experimentálně bylo odzkoušeno, jakým způsobem je možné rosltiny lupiny silážovat. V metodice jsou uvedeny výsledkyfermentačního procesu senážování lupiny bílé, a to jak bez použití konzervantů, tak i s biologickým a chemickým konzervantem.
Název v anglickém jazyce
Ensiling of white lupine
Popis výsledku anglicky
White lupine is more times to see on the our fields in the latest years. It is from the reason of high content of crude protein in the seed. It was examined what is possibility of lupine ensiling. There are introduced results of fermentative process of white lupine ensiled with biological and chemical additives and without additives.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
978-80-7403-040-6
Číslo předpisu
—
Technické parametry
17210/2009-8
Ekonomické parametry
zvýšení rozmanitosti krmiv
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—