Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Silážování lupiny bílé

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001073" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001073 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Silážování lupiny bílé

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lupina se v posledních několika letech stává známější i na našich polích. Je to hlavně z důvodu vysokého obsahu dusíkatých látek v semeni. Experimentálně bylo odzkoušeno, jakým způsobem je možné rosltiny lupiny silážovat. V metodice jsou uvedeny výsledkyfermentačního procesu senážování lupiny bílé, a to jak bez použití konzervantů, tak i s biologickým a chemickým konzervantem.

  • Název v anglickém jazyce

    Ensiling of white lupine

  • Popis výsledku anglicky

    White lupine is more times to see on the our fields in the latest years. It is from the reason of high content of crude protein in the seed. It was examined what is possibility of lupine ensiling. There are introduced results of fermentative process of white lupine ensiled with biological and chemical additives and without additives.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    978-80-7403-040-6

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    17210/2009-8

  • Ekonomické parametry

    zvýšení rozmanitosti krmiv

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku