Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001263" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001263 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly analyzovány výsledky klasifikace JUT prasat a skotu z let 2005 až 2009. V r. 2005 bylo ze všech poražených prasat klasifikováno systémem SEUROP pouze 54 % JUT. Během 5 let se tento podíl zvýšil až na 79 % v r. 2009. Stabilní zůstávají průměrná hmotnost JUT v rozmezí od 87 do 88 kg a podíl svaloviny v rozmezí od 55.6 do 56.4 %. U kategorií jatečného skotu býk a mladý býk byly nejvíce frekventované třídy zmasilosti R a protučnělosti 2, zatímco u krav a jalovic to byly třídy O u zmasilosti a 2 společně s 3 u protučnělosti. Dále byly popsány možnosti využití automatické klasifikace JUT skotu.

  • Název v anglickém jazyce

    Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad

  • Popis výsledku anglicky

    The results of pig carcass classification from 2005 to 2009 (totally 12 million carcasses) were analyzed. In 2005, of all slaughtered pigs, only 54 % carcasses were classified according to the SEUROP system. Over the 5 years period, this proportion increased to 79 % in 2009. The average carcass weight and lean meat content remain stable and range from 87 to 88 kg and from 55.6 to 56.4 %, respectively. The results of adult bovine carcass classification performed from 2005 to 2009 were evaluated. In youngbulls and bulls, the most frequently used conformation and fatness classes were R and 2, respectively, while in cows and heifers, these were O and 2 together with 3, respectively. The possibility to apply automatic bovine carcass classification was described.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů