Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metody hodnocení čistoty povrchu těla ovcí limitující faktor kvality mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001298" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001298 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metody hodnocení čistoty povrchu těla ovcí limitující faktor kvality mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika je zaměřena na analýzu vztahu mezi čistotou zvířat, čistotou chovného prostředí a kvalitou ovčího mléka, včetně stanovení zásad správného postupu při hodnocení čistoty těla ovcí. Pozornost je věnována rizikovým bodům v chovném prostředí, které přímo ovlivňují čistotu povrchu těla ovcí. Metodika popisuje volbu správné rutiny dojení podle úrovně čistoty tělesného pokryvu ovcí, z důvodu udržení zdravotní nezávadnosti a biologické hodnoty syrového ovčího mléka a mléčných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods for assessment of cleanness of the body surface limiting factor on the sheep milk quality

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology is focused on analyzing the relationship between cleaness of animals, breeding environment and quality of sheep's milk, including the determination of the principles of good practice in assessing the cleannes of the sheep´s body. Attention is also given to the risk points in the breeding environment which directly affect the purity of the sheep's body surface. The methodology describes the selection of proper milking routine by the level of purity of the sheep's body cover, in order to maintain the health and biological value of raw ewe's milk and dairy products.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    978-80-7403-073-4

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    17210/2010-11

  • Ekonomické parametry

    Produkce zdravotně nezávadného a biologicky plnohodnotného ovčího mléka a mléčných výrobků. Snížení pravděpodobnosti výskytu mastitid ve stádě.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů