Hygienické zásady získávání ovčího mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001087" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001087 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hygienické zásady získávání ovčího mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika popisuje zásady správného postupu při dojení ovcí, včetně čištění a dezinfekce dojicího zařízení jako základního předpokladu získávání kvalitního biologicky plnohodnotného zdravotně nezávadného syrového ovčího mléka, které je základní surovinoupro výrobu ovčích mléčných výrobků. Pozornost je věnována také otázkám vzájemného vztahu mezi úrovní kontaminace mléka a čistotou povrchu těla ovcí a způsobem toalety vemene před dojením. V metodice jsou také uvedeny zásadní výhody a nevýhody ručního a strojního dojení ovcí, jakož i přehled používaných dojíren v chovech ovcí.
Název v anglickém jazyce
The hygiene principles of sheep milking
Popis výsledku anglicky
The methodology describes the principles of right practice in milking sheep, including the cleaning and the disinfection of milking equipment as a basic precondition for obtaining the high quality biological food-safety raw sheep's milk, which is a basicraw material for production of sheep milk products. Attention is also paid to issues of relationship between the level of milk contamination and cleanness of the sheep body surface and way of udder toilet before milking. The major advantages and disadvantages of hand milking and machine milking of sheep, as well as an overview of used parlour in sheep farms, are also presented in the methodology.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
978-80-7403-045-1
Číslo předpisu
—
Technické parametry
17210/2009-13
Ekonomické parametry
zvýšení kvality produkovaného ovčího mléka
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—