Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hygienické zásady získávání ovčího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001087" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001087 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hygienické zásady získávání ovčího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika popisuje zásady správného postupu při dojení ovcí, včetně čištění a dezinfekce dojicího zařízení jako základního předpokladu získávání kvalitního biologicky plnohodnotného zdravotně nezávadného syrového ovčího mléka, které je základní surovinoupro výrobu ovčích mléčných výrobků. Pozornost je věnována také otázkám vzájemného vztahu mezi úrovní kontaminace mléka a čistotou povrchu těla ovcí a způsobem toalety vemene před dojením. V metodice jsou také uvedeny zásadní výhody a nevýhody ručního a strojního dojení ovcí, jakož i přehled používaných dojíren v chovech ovcí.

  • Název v anglickém jazyce

    The hygiene principles of sheep milking

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology describes the principles of right practice in milking sheep, including the cleaning and the disinfection of milking equipment as a basic precondition for obtaining the high quality biological food-safety raw sheep's milk, which is a basicraw material for production of sheep milk products. Attention is also paid to issues of relationship between the level of milk contamination and cleanness of the sheep body surface and way of udder toilet before milking. The major advantages and disadvantages of hand milking and machine milking of sheep, as well as an overview of used parlour in sheep farms, are also presented in the methodology.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    978-80-7403-045-1

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    17210/2009-13

  • Ekonomické parametry

    zvýšení kvality produkovaného ovčího mléka

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku