Stability of high moisture maize grain ensiled with and without chemical additives
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001331" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001331 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Stability of high moisture maize grain ensiled with and without chemical additives
Popis výsledku v původním jazyce
The goal of the work was to determine the influence of chemical preservation on fermentation indicators, nutritional value and aerobic stability of silage of wet maize grain with about 66.5% of the dry matter. The coarsely ground maize grain was ensiledin glass laboratory vessels. After the end of fermentation the vessels were opened, a part of the mass was subject to chemical analyses and a part was stored in special boxes isolated from surrounding environment by a 10 cm layer of polystyrene. After 24, 48 and 72 hours the silages were passed to chemical analyses. The temperatures were measured also after 168 hours, i.e. the seventh day after the start of ensilaging. The control silage of wet maize grain without preservative was stable for about 48 hours, than it started decaying quickly (the temperature rose from 19 to 30.5 Celsia, pH from 5.0 to 5.9, KVV dropped from 774 to 471 g/kg).
Název v anglickém jazyce
Stability of high moisture maize grain ensiled with and without chemical additives
Popis výsledku anglicky
The goal of the work was to determine the influence of chemical preservation on fermentation indicators, nutritional value and aerobic stability of silage of wet maize grain with about 66.5% of the dry matter. The coarsely ground maize grain was ensiledin glass laboratory vessels. After the end of fermentation the vessels were opened, a part of the mass was subject to chemical analyses and a part was stored in special boxes isolated from surrounding environment by a 10 cm layer of polystyrene. After 24, 48 and 72 hours the silages were passed to chemical analyses. The temperatures were measured also after 168 hours, i.e. the seventh day after the start of ensilaging. The control silage of wet maize grain without preservative was stable for about 48 hours, than it started decaying quickly (the temperature rose from 19 to 30.5 Celsia, pH from 5.0 to 5.9, KVV dropped from 774 to 471 g/kg).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných hybridů a kukuřičných siláží</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—