Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stability of high moisture maize grain ensiled with and without chemical additives

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001331" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001331 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Stability of high moisture maize grain ensiled with and without chemical additives

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The goal of the work was to determine the influence of chemical preservation on fermentation indicators, nutritional value and aerobic stability of silage of wet maize grain with about 66.5% of the dry matter. The coarsely ground maize grain was ensiledin glass laboratory vessels. After the end of fermentation the vessels were opened, a part of the mass was subject to chemical analyses and a part was stored in special boxes isolated from surrounding environment by a 10 cm layer of polystyrene. After 24, 48 and 72 hours the silages were passed to chemical analyses. The temperatures were measured also after 168 hours, i.e. the seventh day after the start of ensilaging. The control silage of wet maize grain without preservative was stable for about 48 hours, than it started decaying quickly (the temperature rose from 19 to 30.5 Celsia, pH from 5.0 to 5.9, KVV dropped from 774 to 471 g/kg).

  • Název v anglickém jazyce

    Stability of high moisture maize grain ensiled with and without chemical additives

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of the work was to determine the influence of chemical preservation on fermentation indicators, nutritional value and aerobic stability of silage of wet maize grain with about 66.5% of the dry matter. The coarsely ground maize grain was ensiledin glass laboratory vessels. After the end of fermentation the vessels were opened, a part of the mass was subject to chemical analyses and a part was stored in special boxes isolated from surrounding environment by a 10 cm layer of polystyrene. After 24, 48 and 72 hours the silages were passed to chemical analyses. The temperatures were measured also after 168 hours, i.e. the seventh day after the start of ensilaging. The control silage of wet maize grain without preservative was stable for about 48 hours, than it started decaying quickly (the temperature rose from 19 to 30.5 Celsia, pH from 5.0 to 5.9, KVV dropped from 774 to 471 g/kg).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných hybridů a kukuřičných siláží</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus