Effect of feeding growing-fattening rabbits a diet supplemented with whole white lupin (Lupinus albus cv Amiga) seeds on fatty acid composition and indexes related to human health in hind leg meat and perirenal fat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001370" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001370 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11001.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11001.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2010.08.015" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2010.08.015</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of feeding growing-fattening rabbits a diet supplemented with whole white lupin (Lupinus albus cv Amiga) seeds on fatty acid composition and indexes related to human health in hind leg meat and perirenal fat
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to study the effects of a diet supplemented with WL (Lupinus albus cv. Amiga) on FA composition and characteristics of hind leg meat and perirenal fat of growing-fattening rabbits related to human health. The results of this study show that a diet supplemented with whole white lupin seeds (Lupinus albus cv. Amiga) affected the fatty acid profile of growing-fattening rabbits. Additionally, indexes related to human health from hind leg meat and adipose tissue of rabbits were improved and could provide an important nutritional benefit to humans.
Název v anglickém jazyce
Effect of feeding growing-fattening rabbits a diet supplemented with whole white lupin (Lupinus albus cv Amiga) seeds on fatty acid composition and indexes related to human health in hind leg meat and perirenal fat
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to study the effects of a diet supplemented with WL (Lupinus albus cv. Amiga) on FA composition and characteristics of hind leg meat and perirenal fat of growing-fattening rabbits related to human health. The results of this study show that a diet supplemented with whole white lupin seeds (Lupinus albus cv. Amiga) affected the fatty acid profile of growing-fattening rabbits. Additionally, indexes related to human health from hind leg meat and adipose tissue of rabbits were improved and could provide an important nutritional benefit to humans.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QG60142" target="_blank" >QG60142: Využití vybraných odrůd lupiny ve výživě hospodářských zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Meat Science
ISSN
0309-1740
e-ISSN
—
Svazek periodika
87
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
40-45
Kód UT WoS článku
000284434600007
EID výsledku v databázi Scopus
—