Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stravitelnost klasických a BMR hybridů kukuřice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001388" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001388 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11023.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11023.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stravitelnost klasických a BMR hybridů kukuřice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo porovnat rozdíly ve stravitelnosti nízkoligninových (BMR) hybridů kukuřice a hybridů kukuřice klasických s běžným obsahem ligninu, při použití metod in vitro (na přístrojích NIRS) a in sacco. Mezi BMR hybridy a ostatními byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu škrobu (20,6 vs 24,6 % suš.), stravitelnosti organické hmoty (76,3 vs 71,0 %) a stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny NDF (61,3 vs 50,3 %). Statisticky významné rozdíly (P<0,05) byly zjištěny také mezianalýzami na přístrojích NIRS a analýzami metodou in sacco. Korelační koeficienty mezi metodami stanovení byly vysoké (0,69 ­? 0,95).

  • Název v anglickém jazyce

    The digestibility of conventional and low-lignin Brown midrib (BMR) corn hybrids

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to compare the differences in digestibility of low-lignin Brown midrib (BMR) corn hybrids and corn hybrids with conventional content of lignin, using in vitro methods (NIRS) and in sacco. Statistically significant differences (P<0,05) were found between the BMR and conventional hybrids in starch contents (20,6 vs 24,6 % DM), digestibility of organic matter (76,3 vs 71,0 %) and digestibility of neutral detergent fibre NDF (61,3 vs 50,3 %). Significant (P<0,05) differences were found also between analyses on NIRS device and in sacco analyses, but with high correlation coefficient (0,69 ?0,95 %) between methods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných hybridů a kukuřičných siláží</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    14-16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus