Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita koncentrace a emise frakcí prachu PM10 a PM2,5 v objektech chovu hospodářských zvířat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001467" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001467 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11104.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11104.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Variabilita koncentrace a emise frakcí prachu PM10 a PM2,5 v objektech chovu hospodářských zvířat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Souhrn hodnot koncentrace a emise standardních frakcí byl vyhodnocen u skotu (telata, dojnice), prasat (výkrm, a drůbeže (brojleři). Nejvyšší podíl netto-produkce frakce PM10 byl zaznamenán u dojnic a výkrmu brojlerů kuřat (49,2 %). Nejvyšší podíl netto-produkce PM2,5 byl u výkrmu brojlerů (64,7 %). Nejnižší podíl frakce PM10 byl u výkrmu prasat (19,7 %), podíl frakce PM2,5 také u výkrmu prasat. Nejvyšší variabilita hodnot brutto-emise byla u telat (118,2 % - PM10 a 105,9 %-PM2,5). Naopak nejnižší variabilita byla zjištěna u dojnic (34,6 %-PM10 a 47,9 %-PM2,5).

  • Název v anglickém jazyce

    A variability of concentration and emission of PM10 and PM2.5 dust fracti

  • Popis výsledku anglicky

    Summary values of concentration and emission of norm dust fractions werw analysed in cattle (calves, dairy cows), pigs (fattening) and poultry (broilers). Maximum rate of PM10 net produktion was noted by the dairy cows and broilers fattening - 49.2 %. Maximum rate of PM2.5 net production was in broilers fattening - 64.7 %. Minimum rate of PM10 net produktion was in pigs fattening (19.2 %), rate of PM2.5 in calves was 26.5 %. Top variability of gross emission values were located in calves (variation coeff. 118.2 %- PM10 and 105.9 % - PM2.5). Conversely, smallist variability were in dairy cows (34.6 % - PM10 and 47.9 % - PM2.5).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72134" target="_blank" >QH72134: Výzkum základních environmentálních aspektů v chovech hospodářských zvířat z hlediska skleníkových plynů, pachu, prachu a hluku, podporujících welfare zvířat a tvorbu BAT</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů