Automatické dojicí systémy. Vybrané faktory ovlivňující proces robotizovaného dojení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001526" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001526 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41310/11:53981
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11164.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11164.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Automatické dojicí systémy. Vybrané faktory ovlivňující proces robotizovaného dojení
Popis výsledku v původním jazyce
Autoři této metodiky se snažili na základě vědeckých poznatků a aplikovaných výsledků výzkumu sestavit metodickou příručku, dostupnou široké chovatelské veřejnosti s cílem seznámit chovatelskou veřejnost s robotizovaným dojením, a to zejména z pohledů, které nejsou doposud dostatečně zmapovány - energetická náročnost robotizovaného dojení, přímí vliv technických faktorů a mikroklimatických faktorů na organismus dojnic a vlastní proces dojení v dojicím robotu a možnosti jejich ovlivnění.
Název v anglickém jazyce
Automatic milking systems-selected factors influencing the process of robotic milking
Popis výsledku anglicky
The authors have tried this method on the basis of scientific knowledge and applied research results to compile a handbook, available to the general public breeding in order to familiarize the public with robotic milking, especially from perspectives that are not yet adequately mapped ? energy consumption milking robot, the direct effect of technical factors and microclimatic factors on the organism´s own dairy cows and milking in the milking process of the robot and the possibilities of their influence.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH91267" target="_blank" >QH91267: Působení technických a animálních faktorů v procesu robotizovaného dojení</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
978-80-7403-085-7
Číslo předpisu
17210/2011-5
Technické parametry
nové postupy a technická řešení v oblasti snižování energetické náročnosti robotizovaného dojení a v oblasti welfare dojnic
Ekonomické parametry
roční snížení nákladů
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů