Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Growth performance, carcass traits and meat quality of bulls and heifers slaughtered at different ages

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001578" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001578 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/59688.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/59688.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Growth performance, carcass traits and meat quality of bulls and heifers slaughtered at different ages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of sex and slaughter age on growth, feed intake, carcass composition and meat quality attributes of musculus longissimus lumborum were investigated in Charolais x Simmental bulls (n = 12) and heifers (n = 12) reared and finished under identical management conditions. The animals entered the experiment at similar age (251 days) and were slaughtered at 14 or 18 months of age. Bulls gained more rapidly (P < 0.001), consumed more dry matter daily (P < 0.05), and had a higher killing-out proportion (P < 0.05). The sex x slaughter age interaction was significant (P < 0.01) for feed conversion ratio, which deteriorated markedly more in heifers than in bulls as slaughter age increased. Bulls produced leaner carcasses with a higher proportion of total meat (P < 0.001). While bulls contributed to high-priced meat by a higher proportion of meat from the shoulder (P < 0.01), heifers had higher proportions of meat from the rump and loin (P < 0.05). Older animals were generally fatter an

  • Název v anglickém jazyce

    Growth performance, carcass traits and meat quality of bulls and heifers slaughtered at different ages

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of sex and slaughter age on growth, feed intake, carcass composition and meat quality attributes of musculus longissimus lumborum were investigated in Charolais x Simmental bulls (n = 12) and heifers (n = 12) reared and finished under identical management conditions. The animals entered the experiment at similar age (251 days) and were slaughtered at 14 or 18 months of age. Bulls gained more rapidly (P < 0.001), consumed more dry matter daily (P < 0.05), and had a higher killing-out proportion (P < 0.05). The sex x slaughter age interaction was significant (P < 0.01) for feed conversion ratio, which deteriorated markedly more in heifers than in bulls as slaughter age increased. Bulls produced leaner carcasses with a higher proportion of total meat (P < 0.001). While bulls contributed to high-priced meat by a higher proportion of meat from the shoulder (P < 0.01), heifers had higher proportions of meat from the rump and loin (P < 0.05). Older animals were generally fatter an

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    34-43

  • Kód UT WoS článku

    000300598300005

  • EID výsledku v databázi Scopus