Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Review of Methodologies for Costs Calculating of Ruminants in Slovakia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001680" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001680 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12122.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12122.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/13.3.1068" target="_blank" >10.5513/JCEA01/13.3.1068</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Review of Methodologies for Costs Calculating of Ruminants in Slovakia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this work was to synthesise and analyse the methodologies and the biological aspects of the costs calculation in ruminants in Slovakia. The costs are mostly divided into fixed (costs independent from volume of herd?s production) and variable ones (costs connected with improvement of breeding conditions). Costs are calculated for the unit of the main and by-products and their classification is influenced mainly by the type of livestock and production system. In dairy cows is usually milkdefined as the main product, and byproducts are live born calf and manure. In suckler cows is a live-born calf the main product and manure is the by-product. Similar division of products into main and by-products is also in cost calculation for sheep categories. The difference is that clotted cheese is also considered as the main product of basic herd in dairy sheep and greasy wool as the by-products in all categories. Subtraction, allocation and combined calculation methods of costs ar

  • Název v anglickém jazyce

    Review of Methodologies for Costs Calculating of Ruminants in Slovakia

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this work was to synthesise and analyse the methodologies and the biological aspects of the costs calculation in ruminants in Slovakia. The costs are mostly divided into fixed (costs independent from volume of herd?s production) and variable ones (costs connected with improvement of breeding conditions). Costs are calculated for the unit of the main and by-products and their classification is influenced mainly by the type of livestock and production system. In dairy cows is usually milkdefined as the main product, and byproducts are live born calf and manure. In suckler cows is a live-born calf the main product and manure is the by-product. Similar division of products into main and by-products is also in cost calculation for sheep categories. The difference is that clotted cheese is also considered as the main product of basic herd in dairy sheep and greasy wool as the by-products in all categories. Subtraction, allocation and combined calculation methods of costs ar

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Central European Agriculture

  • ISSN

    1332-9049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

    426-445

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus