Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Digestibility of organic matter and neutral detergent fibre of whole maize plants and maize silage at different times of incubation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001731" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001731 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12177.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12177.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Digestibility of organic matter and neutral detergent fibre of whole maize plants and maize silage at different times of incubation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Genes and phenotypes of maize are extremely diverse allowing an improvement based on increasing grain yield as a way to elevate the energy content of the overall forage. The forage qual­ity increase is apparently due to an increased proportion of grain rather than an increased quality of a stover per se. The study by Lauer et al. (2001) showed that stover neutral detergent fibre (NDF) and in vitro digestibility has remained historically unchanged when evaluated for the stover per se at a uniform planting density. Digestibility of both cell and cell wall content decreased with maturity of maize (Khan et al. 2007). There is a significant difference between a 24 and a 48-hour incubation in a rumen liquid of cows (Cole et al. 2001, Justen 2004 and Khan etal. 2007). According to Oba and Allen (1999) an enhanced NDF digestibility of forage significantly increases dry matter intake (DMI) and a milk yield. One-unit increase in the NDF digestibility was associated with a 0.17-kg increase in DM

  • Název v anglickém jazyce

    Digestibility of organic matter and neutral detergent fibre of whole maize plants and maize silage at different times of incubation

  • Popis výsledku anglicky

    Genes and phenotypes of maize are extremely diverse allowing an improvement based on increasing grain yield as a way to elevate the energy content of the overall forage. The forage qual­ity increase is apparently due to an increased proportion of grain rather than an increased quality of a stover per se. The study by Lauer et al. (2001) showed that stover neutral detergent fibre (NDF) and in vitro digestibility has remained historically unchanged when evaluated for the stover per se at a uniform planting density. Digestibility of both cell and cell wall content decreased with maturity of maize (Khan et al. 2007). There is a significant difference between a 24 and a 48-hour incubation in a rumen liquid of cows (Cole et al. 2001, Justen 2004 and Khan etal. 2007). According to Oba and Allen (1999) an enhanced NDF digestibility of forage significantly increases dry matter intake (DMI) and a milk yield. One-unit increase in the NDF digestibility was associated with a 0.17-kg increase in DM

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných hybridů a kukuřičných siláží</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů