Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of additives on fermentation process of maize silage with different dry matter content

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001732" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001732 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12178.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12178.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of additives on fermentation process of maize silage with different dry matter content

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Maize was grown on 280 thousand hectares in Slovakia in 2011. Of this area, 86 thousand ha were maize for silage, which represents 0.164 ha per one head of cattle. Maize silage is irreplace­able in nutrition of dairy cows; therefore it is necessary to pay great attention to its quality. The level of dry matter at which forage crop is ensiled has profound effects on silage fermentation because a lack of moisture in dry forages restricts the overall fermentation process. Therefore, the objective of the study was to evaluate the effect of dry matter content on the fer­mentation process of whole crop maize silage treated with various commercial antifungal additives.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of additives on fermentation process of maize silage with different dry matter content

  • Popis výsledku anglicky

    Maize was grown on 280 thousand hectares in Slovakia in 2011. Of this area, 86 thousand ha were maize for silage, which represents 0.164 ha per one head of cattle. Maize silage is irreplace­able in nutrition of dairy cows; therefore it is necessary to pay great attention to its quality. The level of dry matter at which forage crop is ensiled has profound effects on silage fermentation because a lack of moisture in dry forages restricts the overall fermentation process. Therefore, the objective of the study was to evaluate the effect of dry matter content on the fer­mentation process of whole crop maize silage treated with various commercial antifungal additives.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů