Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Význam délky řezanky silážní kukuřice na fermentační proces.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23201017" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23201017 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Význam délky řezanky silážní kukuřice na fermentační proces.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byly hodnoceny kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny (31-42 %) při rozdílné teoretické délce řezanky (4,8 a 20-40 mm) a vliv přídavku biologického aditiva. Siláže s kratší řezankou a s přídavkem inokulantu byly posouzeny podle fermentačníchukazatelů jako zdařilejší a stabilnější. V silážích s kratší řezankou bylo diagnostikováno menší množství kyseliny octové, méně alkoholu a větší podíl kyseliny mléčné.

  • Název v anglickém jazyce

    Importance of crushing silage maize on Fermentation.

  • Popis výsledku anglicky

    In the present study, maize silages with a different content of dry matter and with different of crushing of maize silage (4, 8 and 20-40 mm), and the effect of addition of additive on quality of the fermenting process in maize silages were discussed. From the results is evident that the creation of fermenting products is affected not only by the dry matter content and addition of additives, but also by the effect of quality and lengths of cresh. The fermenting proces in maize silages with a lower dry matter content is always more intensive than in maize with a higher dry matter.The biological additives accelerates and positiv increases the quality of the fermenting process.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 8th International Conference Current Problems of Breeding, Health, Growth and Production of Cattle.

  • ISBN

    80-85645-39-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku