Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální otázky při silážování kukuřice z pohledu hodnocení fermentačního procesu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200022" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200022 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální otázky při silážování kukuřice z pohledu hodnocení fermentačního procesu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byly hodnoceny aktuální technologické otázky při sklizni a konzervaci silážní kukuřice. Zvláštní pozornost byla věnována otázce aplikace biologických aditiv a jejich vliv na úroveň fermentačního procesu a ztráty sušiny při výrobě kukuřičných siláží. V práci je dále diskutován vliv délky a kvality řezanky na fermentační proces, včetně na produkci etanolu v silážích. Předností biologických inokulantů je vyšší tvorba (L+) laktátu v siláži, než v neošetřených silážích.

  • Název v anglickém jazyce

    Actual problems in maize ensilaged regards assessments of the fermenting process

  • Popis výsledku anglicky

    In the present study, technical and technological factors affecting the level and quality of the fermenting process in maize silage are discussed. From the results, it is evident that the creation of fermenting products is affected not only by the dry matter content, chopped maize lenghts, application of silages additives and anaerobiosis formation rate, but also by maize varieties and others. With chopped maize lengths increasins, the acetate creation increases, and higher is also alcohol reation. Thefermenting process in maize ensilaged with a lower dry matter content is always more intesive than in maize with a higher dry matter content. This silages also gets slower ripe. Supply with biological additives accelerates and increases the quality of the fermenting process and the stability of products.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Pěstování kukuřice a výroba kukuřičné siláže

  • ISBN

    80-7157-411-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku