Aktuální otázky při silážování kukuřice z pohledu hodnocení fermentačního procesu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200022" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aktuální otázky při silážování kukuřice z pohledu hodnocení fermentačního procesu
Popis výsledku v původním jazyce
V práci byly hodnoceny aktuální technologické otázky při sklizni a konzervaci silážní kukuřice. Zvláštní pozornost byla věnována otázce aplikace biologických aditiv a jejich vliv na úroveň fermentačního procesu a ztráty sušiny při výrobě kukuřičných siláží. V práci je dále diskutován vliv délky a kvality řezanky na fermentační proces, včetně na produkci etanolu v silážích. Předností biologických inokulantů je vyšší tvorba (L+) laktátu v siláži, než v neošetřených silážích.
Název v anglickém jazyce
Actual problems in maize ensilaged regards assessments of the fermenting process
Popis výsledku anglicky
In the present study, technical and technological factors affecting the level and quality of the fermenting process in maize silage are discussed. From the results, it is evident that the creation of fermenting products is affected not only by the dry matter content, chopped maize lenghts, application of silages additives and anaerobiosis formation rate, but also by maize varieties and others. With chopped maize lengths increasins, the acetate creation increases, and higher is also alcohol reation. Thefermenting process in maize ensilaged with a lower dry matter content is always more intesive than in maize with a higher dry matter content. This silages also gets slower ripe. Supply with biological additives accelerates and increases the quality of the fermenting process and the stability of products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Pěstování kukuřice a výroba kukuřičné siláže
ISBN
80-7157-411-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—