Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00178504" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00178504 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalitní siláže se vyznačují vysokou koncentrací energie (stadium sklizně, úprava pokosu zavadáním, druh píce, vhodná konzervace) nízkou ztrátou sušiny (obsah sušiny při sklizni, počet operaci při zavadání, druh píce, průběh fermentace) čistotou (nízký obsah popelovin, stupeň znečistění, úroveň agrotechniky, výška strniště, způsob naskladňování) vysokou kvalitou řezanky (délka a kvalita řezanky, těsný vztah k obsahu sušiny a možnostem dusání, ovlivnění kvasného procesu, zahřívání a také zdraví bachorového metabolismu) vysokou kvalitou fermentačního procesu (obsah sušiny, přídavek silážních aditiv, technické normy při plnění, doba silážování, anaerobní podmínky, způsoby odběru, volba sklizňové technologie) aerobní stabilitou vysokou hygienickou kvalitoua dietetickou nezávadností.

  • Název v anglickém jazyce

    Roughages and halvní principles to improve their quality.

  • Popis výsledku anglicky

    Quality silage is characterized high concentration of energy (the harvest stage, treatment miter zavadáním, forage type, suitable preservation) low loss of dry matter (dry matter content at harvest, number of operation during zavadání, type of forage, the course of fermentation) purity (low ash content, degree of pollution, the level of agricultural technologies, stubble height, method of stacking) high quality chop (chop length and quality, closely related to dry matter content and stamping capabilities, affecting the fermentation process, heating and health bachorového metabolism) high quality of the fermentation process (dry matter content, addition of silage additives, technical standards for performance, time of ensiling, anaerobic conditions, methods of collection, selection harvesting technology) aerobic stability high quality and hygienic dietary wholesomeness.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XV

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    25-27

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus