Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Konzervace vojtěšky silážními přípravky nového typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000048" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000048 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19047.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19047.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Konzervace vojtěšky silážními přípravky nového typu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zhruba 32 % s různou délkou řezanky za použití silážních přípravků nového typu. Ve srovnání s kontrolními silážemi bez konzervantu, ale i se silážemi s různými, v praxi již běžně využívanými silážními přípravky, nebyly u testovaných dvou nových přípravků ukazatele výživných hodnot ani kvality fermentace významně rozdílné. Nový silážní přípravek CZ 032516 U1 vykázal vyšší aerobní stabilitu, zejména u siláží s kratší řezankou.

  • Název v anglickém jazyce

    Preservation of alfalfa with a new type of silage additives

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this experiment was to assess the effect of the new type of silage additives on the result of the fermentation and aerobic stability of the silage alfalfa (Medicago sativa), harvested with about 32% of dry matter content and with different cutting length. Compared to control silages without additives, but also with silages preserved with different, in practice, already used silage products, the two new products tested did not show a significant difference in nutritional value or fermentation quality. The new silage additive (CZ 032516 U1) showed higher aerobic stability, particularly for silage chopped shorter.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    16-19

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus