The Effect of Sex, Weight and Lean Meat Content on the Pig Carcass Realization
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001752" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001752 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.respigbreed.cz/2012/2/21.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2012/2/21.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Effect of Sex, Weight and Lean Meat Content on the Pig Carcass Realization
Popis výsledku v původním jazyce
Into the observation were included 460 final hybrids of pig carcasses. The sample of carcasses was evaluated on the base of the current valid Czech price-mask. The observation focused closely on the sex, carcass weight and the lean meat content and its effect on the cash sales in selected categories. The fattening of gilts is more effective then by barrows. The difference makes 1.64 CZK on one kg of the carcass. The best price evaluation reached the weight categories from 80.0 to 89.9 kg and from 90.0 to 99.9 kg (cash sales 43.02 and 42.8 CZK/kg of carcass). Best evaluated SEUROP grades were the E (55.0 ? 59.9%) and the S class (more than 60.0%) where the cash sales reached 43.5 respectively 43.6 CZK/kg of carcass).
Název v anglickém jazyce
The Effect of Sex, Weight and Lean Meat Content on the Pig Carcass Realization
Popis výsledku anglicky
Into the observation were included 460 final hybrids of pig carcasses. The sample of carcasses was evaluated on the base of the current valid Czech price-mask. The observation focused closely on the sex, carcass weight and the lean meat content and its effect on the cash sales in selected categories. The fattening of gilts is more effective then by barrows. The difference makes 1.64 CZK on one kg of the carcass. The best price evaluation reached the weight categories from 80.0 to 89.9 kg and from 90.0 to 99.9 kg (cash sales 43.02 and 42.8 CZK/kg of carcass). Best evaluated SEUROP grades were the E (55.0 ? 59.9%) and the S class (more than 60.0%) where the cash sales reached 43.5 respectively 43.6 CZK/kg of carcass).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111A166" target="_blank" >QI111A166: Biotechnologické postupy v reprodukci a odchovu prasat jako nástroj ekonomického růstu a konkurenceschopnosti odvětví</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
97-101
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—