Hodnocení frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001819" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001819 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13048.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13048.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců
Popis výsledku v původním jazyce
Pro hodnocení dusíkatých frakcí ve výživě přežvýkavců byly použity vzorky pícnin ( n = 6). Vzorky byly rozborovány na obsah jednotlivých živin a na celkovou energetickou hodnotu. Jednotlivé frakce dusíkatých látek byly stanoveny následujícími laboratorními metodami: stanovení nebílkovinného dusíku (NPN), stanovení rozpustného (IP) a rozpustného (SOLP) dusíku , stanovení dusíku nerozpustného v kyselém detergentu (ADIP) a stanovení dusíku nerozpustného v neutrálním detergentu (NDIP). Z těchto hodnot byl vypočítány frakce A (nebílkovinný dusík), frakce B1 (rychle rozložitelný protein), frakce B2 (středně rozložitelný protein), frakce B3 (pomalu rozložitelný protein) a frakce C (nerozpustný dusík).
Název v anglickém jazyce
Evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition
Popis výsledku anglicky
Data set of forage samples (n = 6) was used for evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition. The samples were analysed for individual nutrients and gross energy value. Individual nitrogen fractions were determined by following laboratory methods: determination of non-protein nitrogen (NPN), determination of insoluble protein (IP) and soluble protein (SOLP), determination of nitrogen insoluble in acid detergent (ADD3) and determination of nitrogen insoluble in neutral detergent (NDEP). From these values were calculated fractions A (non-protein nitrogen), fraction Bl (rapidly degradable protein), fraction B2 (intermediately degradable protein), fraction B3 (slowly degradable protein) and fraction C (bound protein).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů