Evaluation of Nitrogen Fractions in Ruminant Nutrition
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001873" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001873 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13104.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13104.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of Nitrogen Fractions in Ruminant Nutrition
Popis výsledku v původním jazyce
Data set of forage samples (n = 6) was used for this study for evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition. Three samples of Avenella flexuosa and three samples of pasture forage were ikied, milled said then analyzed for individual nutrients and gross energy value. Individual nitrogen fractions were determined by following laboratory methods: determination of non-protein nitrogen (NPN), determination of insoluble protein (IP) and soluble protein (SOLP), deterrnination of nitrogen insoluble inacid detergent (ADIP) and determination of nitrogen insoluble in neutral detergent (NDIP). From these values were calculated fractions A (non-protein nitrogen), fraction Bl (rapidly degradable protein), fraction B2 (intermediately degradable protein), fraction B3 (slowly degradable protein) and fraction C (bound protein). Nitrogen fractions mean values (% of crude protein) of Avenella flexuosa were for A 24,5 %, Bl 18,1 %, B2 4,5 %, B3 39,7 % and C 13,3 %. Averaged values (% of crude pr
Název v anglickém jazyce
Evaluation of Nitrogen Fractions in Ruminant Nutrition
Popis výsledku anglicky
Data set of forage samples (n = 6) was used for this study for evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition. Three samples of Avenella flexuosa and three samples of pasture forage were ikied, milled said then analyzed for individual nutrients and gross energy value. Individual nitrogen fractions were determined by following laboratory methods: determination of non-protein nitrogen (NPN), determination of insoluble protein (IP) and soluble protein (SOLP), deterrnination of nitrogen insoluble inacid detergent (ADIP) and determination of nitrogen insoluble in neutral detergent (NDIP). From these values were calculated fractions A (non-protein nitrogen), fraction Bl (rapidly degradable protein), fraction B2 (intermediately degradable protein), fraction B3 (slowly degradable protein) and fraction C (bound protein). Nitrogen fractions mean values (% of crude protein) of Avenella flexuosa were for A 24,5 %, Bl 18,1 %, B2 4,5 %, B3 39,7 % and C 13,3 %. Averaged values (% of crude pr
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů