Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of Nitrogen Fractions in Ruminant Nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001873" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001873 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13104.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13104.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of Nitrogen Fractions in Ruminant Nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Data set of forage samples (n = 6) was used for this study for evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition. Three samples of Avenella flexuosa and three samples of pasture forage were ikied, milled said then analyzed for individual nutrients and gross energy value. Individual nitrogen fractions were determined by following laboratory methods: determination of non-protein nitrogen (NPN), determination of insoluble protein (IP) and soluble protein (SOLP), deterrnination of nitrogen insoluble inacid detergent (ADIP) and determination of nitrogen insoluble in neutral detergent (NDIP). From these values were calculated fractions A (non-protein nitrogen), fraction Bl (rapidly degradable protein), fraction B2 (intermediately degradable protein), fraction B3 (slowly degradable protein) and fraction C (bound protein). Nitrogen fractions mean values (% of crude protein) of Avenella flexuosa were for A 24,5 %, Bl 18,1 %, B2 4,5 %, B3 39,7 % and C 13,3 %. Averaged values (% of crude pr

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of Nitrogen Fractions in Ruminant Nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Data set of forage samples (n = 6) was used for this study for evaluation of nitrogen fractions in ruminant nutrition. Three samples of Avenella flexuosa and three samples of pasture forage were ikied, milled said then analyzed for individual nutrients and gross energy value. Individual nitrogen fractions were determined by following laboratory methods: determination of non-protein nitrogen (NPN), determination of insoluble protein (IP) and soluble protein (SOLP), deterrnination of nitrogen insoluble inacid detergent (ADIP) and determination of nitrogen insoluble in neutral detergent (NDIP). From these values were calculated fractions A (non-protein nitrogen), fraction Bl (rapidly degradable protein), fraction B2 (intermediately degradable protein), fraction B3 (slowly degradable protein) and fraction C (bound protein). Nitrogen fractions mean values (% of crude protein) of Avenella flexuosa were for A 24,5 %, Bl 18,1 %, B2 4,5 %, B3 39,7 % and C 13,3 %. Averaged values (% of crude pr

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů