Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001822" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001822 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13052.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13052.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo porovnat vliv silážních aditiv na změny frakcí (A, B a C The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) během fermentace siláže vojtěšky. Řezanka vojtěšky z 1. seče byla silážována (za anaerobních podmínek v plastových mini-silech) bez aditiva, ošetřená chemickým konzervantem (85% kyselinou mravenčí v dávce 3 litry na t čerstvé píce), a bakteriálním inokulantem (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lx1011 CFU/g v dávce 1 g/t čerstvépíce).Siláže byly analyzovány po 2, 14 a 60 dnech kvašení (6 opakování z každého ošetření). V průběhu fermentace se podíl non-proteinové frakce zvyšoval, zatímco podíl rozpustné B proteinové frakce se snížil. Po 60 dnech kvašení byl podíl frakce A u siláže ošetřené s kyselinou mravenčí nižší o 5,0 % v porovnání se siláží ošetřené inokulem a o 5,5 % nižší než u neošetřené kontroly.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of additives on the changes of fractions of crude protein of alfalfa silage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to compare the effect of additives on changes in fractions (A, B and C in The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) during the fermentation of alfalfa silage. Alfalfa from the 1st growth cut was ensiled (under anaerobicconditions in plastic mini-silos) without additive, or treated with chemical additive (formic acid, 85 %), or with a bacterial inoculant (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lxlO11 CFU/g) at 1 g/t fresh weight. Silages were analysed after 2, 14 and 60 days of fermentation (6 replications from each treatment). During fermentation the proportion of non-protein fraction A increased, whereas the proportion of soluble protein fraction B decreased. After 60 days of fermentation the proportion of fraction A of silage treated with formic acid was numerically 5.0 % lower compared to silage treated with the inoculant, and 5.5 % lower than the untreated control.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů