Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Relationships between production, quality of milk and udder health status of ewes during machine milking

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001860" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001860 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13091.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13091.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/14.1.1203" target="_blank" >10.5513/JCEA01/14.1.1203</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relationships between production, quality of milk and udder health status of ewes during machine milking

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chosen traits of production, composition and quality of milk (analysis of 255 milk samples) were evaluated in ewes on the 1st to 3rd lactation (n=64) during milking period (4 control measurements ? CM) and in the machine milking conditions. Udder health status of the ewes (UHS, n=255) was evaluated by means of 5 point linear scale subjectively at the same time. The ewes of three pure breeds (Tsigai ? T, Improved Valachian ? IV and Lacaune ? LC) and two crossbreds (TxLC and IVxLC) were involved in the experiment. The machine milked milk (milk production) at CM (0,462 kg), the proportion of machine stripped milk (25,19 %) and also UHS (1,65) were significantly affected by the genotype group (P<0,001). The basic components of milk, somatic cell count(SCC=452,2 housands) and somatic cell score (SCS=2,32) were not significantly affected by the genotype group. UHS of the ewes was effected by the genotype group and lactation order (P<0,001). The content of fat (7,72 %, F), lactose (4,62

  • Název v anglickém jazyce

    Relationships between production, quality of milk and udder health status of ewes during machine milking

  • Popis výsledku anglicky

    The chosen traits of production, composition and quality of milk (analysis of 255 milk samples) were evaluated in ewes on the 1st to 3rd lactation (n=64) during milking period (4 control measurements ? CM) and in the machine milking conditions. Udder health status of the ewes (UHS, n=255) was evaluated by means of 5 point linear scale subjectively at the same time. The ewes of three pure breeds (Tsigai ? T, Improved Valachian ? IV and Lacaune ? LC) and two crossbreds (TxLC and IVxLC) were involved in the experiment. The machine milked milk (milk production) at CM (0,462 kg), the proportion of machine stripped milk (25,19 %) and also UHS (1,65) were significantly affected by the genotype group (P<0,001). The basic components of milk, somatic cell count(SCC=452,2 housands) and somatic cell score (SCS=2,32) were not significantly affected by the genotype group. UHS of the ewes was effected by the genotype group and lactation order (P<0,001). The content of fat (7,72 %, F), lactose (4,62

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Cebtral European Agriculture

  • ISSN

    1332-9049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    328-340

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus