Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita škrobu kukuřičných hybridu ve výživě dojnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001929" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001929 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26296080:_____/13:#0000747

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13164.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13164.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita škrobu kukuřičných hybridu ve výživě dojnic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla testována degradovatelnost sušiny a škrobu zrna dvou hybridů kukuřice typu semiflint a dent. Vzorky byly pomlety na sítu 1 a 5 mm, na stanovení degradovatelnosti byla použita metoda mobilních sáčků. Délka inkubace v bachoru byla 12 hodin. U degradovatelnosti sušiny byla zjištěna tendence (P<0,1) vyšší degradovatelnosti pro mletí 5 mm u typu dent. Degradovatelnost škrobu u typu dent při mletí 1 mm byla zjištěna nižší (75,3 vs. 71,2 %, P<0,05). Naopak vyšší degradovatelnost škrobu (P<0,05) u typu dent byla zjištěna při mletí 5 mm (54,5 vs. 59,2 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Starch quality of maize hybrids in nutrition of cows

  • Popis výsledku anglicky

    The degradability of dry matter and starch at two hybrids of maize corn, semiflint and dent types were tested. Samples were milled through 1 and 5 mm sieve, the degradability was determined by mobile bag method. The time of incubation in rumen was 12 hours. At degradability of dry matter was found only a tendency (P<0,1) for higher values at dent type, sieve 5 mm. The starch degradability value was found lower at dent type at sieve 1 mm (75,3 vs. 71,2 %, P<0,05). In oposite, higher value of starch degradability (P<0,05) at dent type was found at sieve 5 mm (54,5 vs. 59,2 %).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210128" target="_blank" >QJ1210128: Inovovat systémy hodnocení kvality krmiv s důrazem na zavedení nového národního systému hodnocení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    114-119

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus