Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Linseed In Pig Diet on Fatty Acid Content In Backfat of Prestice Black-Pied Pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002326" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002326 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.respigbreed.cz/2015/1/4.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2015/1/4.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Linseed In Pig Diet on Fatty Acid Content In Backfat of Prestice Black-Pied Pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to observe the carcass value by selected pigs in the hybridization programs in the Czech republic. Three hybrid combinations of pigs were put in the study sample. In the dam position were used by every of them the combination of breeds Czech Large White (ČBU) and Czech Landrace (ČL). In the sire position were used breeds Czech Large White – Sire Line (BO), Duroc (D) x Pietrain (PN) and in the third group Hampshire (H) x PN. The highest share of ham was observed in hybrids from the DxPN group – 24.94 ± 0.098 %. The hybrids having BO as sires reached the average value of the share of ham 24.57 ± 0.108 % and this value was significantly different from the other groups. Higher share of the ham was observed in the hybrids with the PN breed. The share of the tissue components in observed carcass parts were similar by all three hybrid combinations. For example the lean meat content in ham was in BO hybrids 71.46 ± 0.170 %. By the combination DxPN was the ham a bit leaner 71.72 ± 0.154 % and by the third combination (HxPN) reached the value 71.08 ± 0.182 %. These differences were very low and not significant.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Linseed In Pig Diet on Fatty Acid Content In Backfat of Prestice Black-Pied Pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to observe the carcass value by selected pigs in the hybridization programs in the Czech republic. Three hybrid combinations of pigs were put in the study sample. In the dam position were used by every of them the combination of breeds Czech Large White (ČBU) and Czech Landrace (ČL). In the sire position were used breeds Czech Large White – Sire Line (BO), Duroc (D) x Pietrain (PN) and in the third group Hampshire (H) x PN. The highest share of ham was observed in hybrids from the DxPN group – 24.94 ± 0.098 %. The hybrids having BO as sires reached the average value of the share of ham 24.57 ± 0.108 % and this value was significantly different from the other groups. Higher share of the ham was observed in the hybrids with the PN breed. The share of the tissue components in observed carcass parts were similar by all three hybrid combinations. For example the lean meat content in ham was in BO hybrids 71.46 ± 0.170 %. By the combination DxPN was the ham a bit leaner 71.72 ± 0.154 % and by the third combination (HxPN) reached the value 71.08 ± 0.182 %. These differences were very low and not significant.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210253" target="_blank" >QJ1210253: Využití metod molekulární genetiky jako nástroje pro efektivní plemenářskou práci v malé populaci prasat.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    16-19

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus