Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv prostředí na aerobní stabilitu siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000023" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16022.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16022.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv prostředí na aerobní stabilitu siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem bylo porovnat skutečnou aerobní stabilitu siláží, stanovenou v reálných podmínkách přímo v silážním žlabu, s aerobní stabilitou naměřenou v laboratoři za standardních podmínek. Silážovaná řezanka byla před zahájením fermentace zakryta transparentní fólií a černobílou plachtou, která byla zatížena po celém povrchu pneumatikami. Průběh teplot byl výrazně odlišný u siláží pod plachtou, po odhrnutí plachty a v laboratorních podmínkách. Rozdíly v průběhu teplot byly i mezi hloubkami odběru siláže v hloubce pod povrchem 5 cm, 20 cm a 35 cm, i mezi siláží kukuřičnou a vojtěškovou. Úměrně s narůstající dobou působení kyslíku se zvyšovaly hodnoty pH, kyselosti vodního výluhu a obsahu kyselin, a naopak se zvyšovaly teploty a obsahy čpavkového dusíku. V reálných podmínkách přímo v silážním žlabu byla aerobní stabilita ovlivněna natolik, že se výrazně lišila od stability zjištěné standardní metodou v laboratoři.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of environment on aerobic stability of silage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was the actual aerobic stability of silage, determined in the real conditions in the bunker silo, to compare with the aerobic stabi­lity, measured in the laboratory standard conditions. Silage chop, before the start of fermentation, was sheeting by a plastic-transparent sheet and a black and white tarp that was loaded on the entire surface of the tires. Temperature changes over was significantly different for silage under the tarp, silage after going away of the tarp, and silage stored under laboratory conditions. Differences within and between temperatures were in the silage depths below the surface 5 cm, 20 cm and 35 cm, and between silage maize and lucerne. Pro­portionally with increasing exposure times of oxygen decreased values pH, the acidity of the water extract solution and acid content and conversely was increasing temperature and the content of ammonia nitrogen. In the real conditions in the bunker silo the aerobic stability was affected so much that differed significantly from the stability, established by the standard method in the laboratory.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    76

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    51-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus