Prevence onemocnění krav v tranzitním období
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000196" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000196 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16197.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16197.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Prevence onemocnění krav v tranzitním období
Popis výsledku v původním jazyce
V ČR každoročně narůstá počet chovů s užitkovostí nad 10000 litrů mléka z anormovanou laktaci. Se zvyšující se užitkovostí dochází ke zhoršení plodnosti krav, častější je výskyt chorob. Zdravotní stav zvířaz je ovlivňován řadoi faktorů, pusobících nejen v mezodobí, ale i v ranném postnatálním období. V průběhu mezidobí mají krávy rozdílné požadavky na výživu. Tyto pořadavky jsou směrovány k zabezpečení vhodných podmínek pro bachorovou fermentaci a udržení optimáílní kondice.
Název v anglickém jazyce
Disease prevention in cows during transition period
Popis výsledku anglicky
Every year, there is a growth of cattle herds with production during standardized lactation over 10000 lit of milk in Czech Republic. With the increasing production, a deterioration in fertility of cows, also more freguent distribution of metabolic failures and produce disease appear. Healt state of animals is influenced by many factors which have effects not only during parturition interval but also in early postnatal period. During parturition interval, nutritional requirements of cows differ. These requirements are addressed to ensure of suitable conditions for rumen fermentation, and sustenance of the optimal BCS.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů