Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozdílná strategie výživy dojnic v období stání na sucho

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000151" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000151 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17151.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17151.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rozdílná strategie výživy dojnic v období stání na sucho

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nejzávažnější zdravotní situace je u vysokoprodukčních dojnic v peripartálním období (lilek, 2009, 2010). Není-li vysokoužitková dojnice dobře připravena na porod, vyskytují se problémy v průběhu porodu, komplikované bývá i poporodní období, dochází ke sníženému příjmu sušiny, mléčná užitkovost nedosahuje optimální úroveň, je narušena plodnost a dochází k vzniku řady subklinických i klinických forem onemocnění (Goff a Horst, 1997). Mezi hlavní faktory ovlivňující fyziologický stav dojnic před porodem patří dieta, která by měla zajišťovat optimální příjem všech živin.

  • Název v anglickém jazyce

    Different Nutritional Strategies of Dairy Cows During Dry-Period

  • Popis výsledku anglicky

    In this experiment, three dry-cow nutritional strategies were evaluated. The experiment was conducted on 36 high-yielding dairy cows and started 40 days before parturition. The control group (K) during 40 days before parturition was fed a traditional dry-period diet with additional 3 kg of concentrates (grain mixture). Additional concentrates of two experimental diets were based on protein components, the experimental diets differed in straw content. After parturition all cows were fed equal diet. Besides others, milk production, chewing time and feed intake time were affected by nutritional strategy

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů