Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Realisation of Pig Carcasses in Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000216" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000216 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.respigbreed.cz/2016/2/2.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2016/2/2.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Realisation of Pig Carcasses in Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The sample of 954 slaughter pigs of common hybrid combinations ((Topigs x CL) x PN) from chosen agricultural enterprise were put into the field test. The fattening was realised in five separated fattening cycles (1 to 5). Barrows and gilts were equally represented in this sample. The pigs were slaughtered in selected slaughterhouses and graded regarding to the SEUROP-system with authorized devices. The average lean meat content reached the values from 56.5 +/- 0.216% (cycle 5) to 60.16 +/- 0.175% (cycle 2). From te whole sample (n = 954) the grading class S was represented by 257 individuals (27%), the class „E“ by 581 carcasses (61%) and the class U by 106 of them (11%), that means these three grading classes contained more than 99% of carcasses. From these reasons it’s necessary to use the sub-classes (range of 1%). The average carcass weight reached values between 84.04 +/- 0.529 kg (cycle 5) and 99.89 +/- 0.605 kg (cycle 1). The influence of the carcass weight (x) on the lean meat content (y) was presented with the formula y = -0.0262x + 60.648. On the base of a model price mask were the farm prices observed, separately for every fattening cycle. It’s advisable to use the sub-classes in range of one percent of lean meat.

  • Název v anglickém jazyce

    Realisation of Pig Carcasses in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The sample of 954 slaughter pigs of common hybrid combinations ((Topigs x CL) x PN) from chosen agricultural enterprise were put into the field test. The fattening was realised in five separated fattening cycles (1 to 5). Barrows and gilts were equally represented in this sample. The pigs were slaughtered in selected slaughterhouses and graded regarding to the SEUROP-system with authorized devices. The average lean meat content reached the values from 56.5 +/- 0.216% (cycle 5) to 60.16 +/- 0.175% (cycle 2). From te whole sample (n = 954) the grading class S was represented by 257 individuals (27%), the class „E“ by 581 carcasses (61%) and the class U by 106 of them (11%), that means these three grading classes contained more than 99% of carcasses. From these reasons it’s necessary to use the sub-classes (range of 1%). The average carcass weight reached values between 84.04 +/- 0.529 kg (cycle 5) and 99.89 +/- 0.605 kg (cycle 1). The influence of the carcass weight (x) on the lean meat content (y) was presented with the formula y = -0.0262x + 60.648. On the base of a model price mask were the farm prices observed, separately for every fattening cycle. It’s advisable to use the sub-classes in range of one percent of lean meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    4-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus