Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivovarské mláto skladované ve vaku bez konzervantů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000006" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17005.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17005.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivovarské mláto skladované ve vaku bez konzervantů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem výzkumu bylo ověřit, jak dlouho lze uchovávat ve vaku o kapacitě 25 tun pivovarské mláto, konzervované bez konzervačního přípravku. Mláto bylo v roce 2015 i v roce 2016 skladováno více než tři měsíce ve vaku. Po otevření vaku byla jeden týden zjišťována aerobní stabilita. Průběh fermentace a aerobní degradace byl průběžně sledován měřením teplot a chemických analýz, v roce 2016 i mikrobiálně. Výsledky z roku 2016 potvrdily ty z roku 2015. Pokud je pivovarské mláto ještě teplé nasypáno z korby nákladního automobilu přímo do vaku a anaerobně v něm uzavřeno, lze ho bez konzervačních přípravků uchovávat i tři měsíce. Po otevření vaku se počet kvasinek a plísní významně zvýšil za sedm dnů. Kvalitu skladovaného mláta více negativně ovlivnil přístup vzduchu než délka skladování. Aerobní stabilitu ovlivňuje sušina mláta, čím je jeho sušina nižší, tím horší je stabilita.

  • Název v anglickém jazyce

    Wet Brewers' Grains stored in the bag without additives

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the research was to determine how long Wet Brewers' Grains (WBG), preserved without any additives, can be stored in a bag with a capacity of 25 tons. The WBG were in 2015 and in 2016 stored more than 3 months in the bag. After opening the bag was determined one week aerobic stability. The fermentation and aerobic degradation was continuously monitored by measuring the temperature and chemical analyzes, and in 2016 also microbial analyzes. Results from 2016 confirmed those of 2015. If the WBG still warm tipped out of a truck directly into the bag and anaerobically it closed, it can keep free of preservatives even 3 months. After opening the bag the number of yeasts and molds significantly increased after 7 days. Quality of stored WBG more negatively affected the access of air than the length of storage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Omezení rizik spojených s výživou skotu s vysokou užitkovostí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    18-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus