Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zařízení pro hodnocení konzervace píce za ideálních anaerobních podmínek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/18063.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18063.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zařízení pro hodnocení konzervace píce za ideálních anaerobních podmínek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká jednoduchého zařízení, pomocí kterého lze zjistit vliv zvoleného faktoru na průběh a výsledek fermentačního procesu siláží za ideálních anaerobních podmínek. K testaci silážování za ideálních anaerobních podmínek lze využít vakuové odsátí vzduchu z konzervované píce, uložené ve speciální fólii. Do sáčku ze speciální fólie se nasype odvážené množství řezanky a otevřený konec fólie se vloží do přístroje VaxSy. Po zapnutí se ze sáčku vysaje vzduch a následně se fólie zataví. Sáček se uchovává v temném prostředí při zvolené stabilní teplotě (obvykle 20 nebo 25 °C). Po minimálně 40 dnech fermentace se sáček otevře a obsah se pošle do laboratoře k chemickým analýzám.

  • Název v anglickém jazyce

    A device for evaluation of fodder preservation under ideal anaerobic conditions

  • Popis výsledku anglicky

    The solution concerns a simple device that can determine the effect of the selected factor on the course and result of the fermentation process by silage under ideal anaerobic conditions. For the purpose of testing for silage under ideal anaerobic conditions, vacuum suction of air from preserved forage, stored in a special foil, can be used. A weighted quantity of chop is loaded into the special foil pouch and the open end of the foil is inserted into the VaxSy. When the bag is switched on, the air is exhausted and then the film is sealed. The bag is stored in a dark environment at a selected stable temperature (usually 20 or 25°C). After a minimum of 40 days of fermentation, the bag is opened and the contents are sent to the laboratory for chemical analysis.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Omezení rizik spojených s výživou skotu s vysokou užitkovostí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    031477

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)