Zařízení pro hodnocení konzervace píce za ideálních anaerobních podmínek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000063" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000063 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/18063.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18063.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zařízení pro hodnocení konzervace píce za ideálních anaerobních podmínek
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení se týká jednoduchého zařízení, pomocí kterého lze zjistit vliv zvoleného faktoru na průběh a výsledek fermentačního procesu siláží za ideálních anaerobních podmínek. K testaci silážování za ideálních anaerobních podmínek lze využít vakuové odsátí vzduchu z konzervované píce, uložené ve speciální fólii. Do sáčku ze speciální fólie se nasype odvážené množství řezanky a otevřený konec fólie se vloží do přístroje VaxSy. Po zapnutí se ze sáčku vysaje vzduch a následně se fólie zataví. Sáček se uchovává v temném prostředí při zvolené stabilní teplotě (obvykle 20 nebo 25 °C). Po minimálně 40 dnech fermentace se sáček otevře a obsah se pošle do laboratoře k chemickým analýzám.
Název v anglickém jazyce
A device for evaluation of fodder preservation under ideal anaerobic conditions
Popis výsledku anglicky
The solution concerns a simple device that can determine the effect of the selected factor on the course and result of the fermentation process by silage under ideal anaerobic conditions. For the purpose of testing for silage under ideal anaerobic conditions, vacuum suction of air from preserved forage, stored in a special foil, can be used. A weighted quantity of chop is loaded into the special foil pouch and the open end of the foil is inserted into the VaxSy. When the bag is switched on, the air is exhausted and then the film is sealed. The bag is stored in a dark environment at a selected stable temperature (usually 20 or 25°C). After a minimum of 40 days of fermentation, the bag is opened and the contents are sent to the laboratory for chemical analysis.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Omezení rizik spojených s výživou skotu s vysokou užitkovostí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
031477
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)