Vliv výživy na produkci mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000019" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000019 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/17011.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17011.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv výživy na produkci mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Kravské mléko představuje bezesporu cenný zdroj živin a proto je již celou řadu let důležitou součástí lidské výživy. Vlastnosti mléka závisí na celé řadě faktorů. Například na plemeni, jeho stáří a zdravotním stavu, na fázi laktace, ale také na vnějších podmínkách, tj. sezónních vlivech, technologii chovu, způsobu ustájení, technice dojení a na výživě, která bývá označována za faktor limitující. Předkládaná krmná dávka musí pokrývat potřebné množství živin a energie. Tím lze do jisté míry ovlivnit produkci mléka, zejména obsah mléčného tuku a v malé míře také laktózy (mléčného cukru) a mléčné bílkoviny.
Název v anglickém jazyce
The effect of nutrition on milk production
Popis výsledku anglicky
Cow's milk is a valuable source of nutrients important for human nutrition. Milk quality depends on many factors as for example breed, age, health, lactation phase and external conditions (seasonally breeding technology, used barn and milking technology, etc.). Feed ration should cover the required nutrients and energy. All these factors affect milk production, especially the content of milk fat, lactose (milk sugar) and milk protein.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů