Význam mléka ve výživě člověka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871164" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871164 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam mléka ve výživě člověka
Popis výsledku v původním jazyce
Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 3. - Význam mléka ve výživě člověka - pojednává o složení mléka, o jednotlivých nutrientech a aspektech, které ovlivňují jejich využitelnost. Každý nutrient je osvětlován i v kontextu celkového významu v kontextu výživy ovlivňující a podporující zdraví jedince.
Název v anglickém jazyce
The importance of milk in human nutrition
Popis výsledku anglicky
The quality of cow's raw milk (milk composition, total bakteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safetyofmilk. This chapter 3 - The importance of milk in human nutrition - discusses the composition of the milk of individual nutrients and aspects that affect their usability. Each nutrient is illuminated in the context of general significance in the context of nutrition influencing and supporting the health of the individual
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Mléko: produkce a kvalita
ISBN
978-80-7394-383-7
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
40-47
Počet stran knihy
240
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS kapitoly
—