Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakostní ukazatele mléka: Minerální látky.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00198142" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00198142 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/12:43883772

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jakostní ukazatele mléka: Minerální látky.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (5.4 Minerální látky) pojednává o rozdělení a významu minerálních látek mléka především z hlediska nutričního a faktorů, které ovlivňují jejich obsahy v mléce. Blíže se věnuje významným prvkům v mléce -- vápníku, hořčíku, zinku, selenu a jódu.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk quality indicators: Mineral nutrients

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter (5.4 Minerals) deals with the distribution and importance of milk minerals especially in terms of nutrition and factors that influence their content inmilk. It is focused on the important milk elements - calcium, magnesium, zinc, selenium and iodine.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Mléko: produkce a kvalita

  • ISBN

    978-80-7394-383-7

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    100-107

  • Počet stran knihy

    240

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly