Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakostní ukazatele mléka: Počet somatických buněk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZCSOMA12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZCSOMA12 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jakostní ukazatele mléka: Počet somatických buněk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 5.7. - Počet somatických buněk - pojednává o faktorech, které ovlivňují počet somatických buněk v mléce a zdravotní stav mléčné žlázy krav, jako jsou prostředí, jeho hygiena, pracovní postupy dojičů a dojicí zařízení včetně jeho typu a dezinfekce.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk quality indicators: Somatic cell count

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter 5.7. ? Somatic cell count ? is about factors which are influencing milk somatic cell count and dairy cow mammary gland health state as environment and its hygiene, work procedures of milking staff and milking equipment including its type and disinfection.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Mléko: produkce a kvalita

  • ISBN

    978-80-7394-383-7

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    128-140

  • Počet stran knihy

    240

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly