Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontrola jakosti mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZCJAST12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZCJAST12 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kontrola jakosti mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 6. - Kontrola jakosti mléka - pojednává o limitech, metodách a jejich principech v systému kontroly kvality syrového kravského mléka ve vazbě na potravinářskou legislativu ČR a EU. Zdůrazněn je význam důležitých kvalitativních ukazatelů v kontrole bezpečnosti mléčného potravinového řetězce jako jsou počet somatických buněk, celkový počet mikroorganismů, počty technologických bakteriálních skupin a rezidua inhibičních látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk quality control

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter 6. ? Milk quality control ? is about limits, methods and their principles in the system of raw cow milk quality control in the connection to food legislation in CR and EU. The importance of essential quality indicators in control of milk food chain safety such as somatic cell count, total count of microflora, numbers of technological bacterial groups and residues of inhibitory substances is accented.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210301" target="_blank" >QJ1210301: Výzkum, nové produkty a služby pro vytvoření centra prevence, detekce a podpory léčby mastitid.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Mléko: produkce a kvalita

  • ISBN

    978-80-7394-383-7

  • Počet stran výsledku

    26

  • Strana od-do

    178-203

  • Počet stran knihy

    240

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly