Jakostní ukazatele mléka: Celkový počet mikroorganismů.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43883774" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43883774 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/12:ZCCPMI12
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jakostní ukazatele mléka: Celkový počet mikroorganismů.
Popis výsledku v původním jazyce
Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola (5.6 Celkový počet mikroorganismů) pojednává
Název v anglickém jazyce
Milk quality indicators: Total bacteria count.
Popis výsledku anglicky
The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter (5.6. Total bacteria count) deals with factors which influence overall milk hygiene and food safety. Bacteria counts and composition are the main factors for milk quality determination and milk processing. The various technological groups of microorganisms are defined and characterised in terms of their properties and sources of contamination.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210301" target="_blank" >QJ1210301: Výzkum, nové produkty a služby pro vytvoření centra prevence, detekce a podpory léčby mastitid.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Mléko: produkce a kvalita
ISBN
978-80-7394-383-7
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
122-127
Počet stran knihy
240
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS kapitoly
—