Německé mléko v mezinárodní konkurenci
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000087" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000087 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/18086.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18086.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Německé mléko v mezinárodní konkurenci
Popis výsledku v původním jazyce
Deváté „Mléčné fórum“ se pod názvem „Německé mléko v mezinárodní konkurenci“ konalo ve dnech 15. a 16. března v berlínském hotelu Titanic. V rámci hlavního programu vystoupila s projevem spolková ministryně zemědělství, uskutečnila se panelová diskuse o družstevních mlékárnách a bylo prezentování sedm odborných přednášek. Situaci na trhu s mlékem dokumentovala a její předpokládaný vývoj prezentovala ředitelka firmy ZMB Berlin M. Wohlfarth. Ve světovém měřítku se mezi roky 2004 a 2017 zvýšila výroba mléka o 190 mil. tun a 31 % na 830 mil. tun. Na téma „Evropské mléko na globálním trhu – jak EU podporuje konkurenceschopnost?“ se zaměřil dr. J. Schaps z Evropské komise v Bruselu. Uvedl, že výroba mléka je s odstupem nejvýznamnějším sektorem evropského zemědělství. Předseda dozorčí rady mlékárny FrieslandCampina F. Keurentjes pojednal o mezinárodní konkurenci mlékáren. Referát o šancích výrobců mléka na globálním evropském trhu přednesl chovatel a člen představenstva Německé zemědělské společnosti (DLG) M. Ziaja z Polska. Průběh a výsledky mléčného fóra zhodnotil prezident Svazu producentů mléka K. Schmal. Uvedl, že je nejvyšší čas k vyvození správných závěrů z mléčných krizí.
Název v anglickém jazyce
German milk in international competition
Popis výsledku anglicky
The ninth "Milk Forum" was named "German Milk in International Competition" on March 15 and 16 at the Berlin Hotel Titanic. Within the framework of the main program, the Federal Minister for Agriculture spoke with her speech; the panel discussion on cooperative dairies and a presentation of seven lectures were held. The situation on the dairy market was documented and its anticipated development was presented by ZMB Berlin M. Wohlfarth. On a global scale, milk production between 2004 and 2017 increased by 190 million tonnes and 31% to 830 million tonnes. On the topic "European milk in the global market - how does the EU support competitiveness?" focused J. Schaps from the European Commission in Brussels. He said that the milk production is the most important sector of European agriculture. The chairman of supervisory board of the FrieslandCampina Dairy F. Keurentjes discussed the international dairy competition. A report on the chances of milk producers on the global European market was presented by the breeder and a member of the board of directors of the German agricultural company (DLG) M. Ziaja from Poland. The course and results of the Milk Forum were reviewed by the president of the K. Schmal Milk Producers' Union. He said it was high time to draw the right conclusions from the dairy crises.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510191" target="_blank" >QJ1510191: Ekonomické modely pro hodnocení a optimalizaci managementu stáda</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů