Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Shredlage and its effect on particle size and digestibility

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000102" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000102 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/18101.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18101.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Shredlage and its effect on particle size and digestibility

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fine chopping during harvest improves silage packing density and fermentation, and aids in preserving nutritive value (McDonald, 1981). However, feedstuffs with small particle size may have adverse effects on digestion, e.g. decreasing ruminal pH, salivary buffer secretion, fibre degradation and dry matter digestibility reduction (Allen and Mertens, 1988). Physical effectiveness of silage-based rations can be improved by increasing forage chop length (Couderc et al. 2006). A novel method of harvesting whole-plant maize silage, shredlage, may increase kernel processing and physically effective neutral detergent fibre (peNDF). Also, potential improvements in total-tract starch digestibility by dairy cows appear to be an important benefit (Ferrareto and Shaver 2012). The objective of the study was to compare particle sizes, chemical composition and in vivo nutrient digestibility of whole plant maize silages made as conventional silage or shredlage.

  • Název v anglickém jazyce

    Shredlage and its effect on particle size and digestibility

  • Popis výsledku anglicky

    Fine chopping during harvest improves silage packing density and fermentation, and aids in preserving nutritive value (McDonald, 1981). However, feedstuffs with small particle size may have adverse effects on digestion, e.g. decreasing ruminal pH, salivary buffer secretion, fibre degradation and dry matter digestibility reduction (Allen and Mertens, 1988). Physical effectiveness of silage-based rations can be improved by increasing forage chop length (Couderc et al. 2006). A novel method of harvesting whole-plant maize silage, shredlage, may increase kernel processing and physically effective neutral detergent fibre (peNDF). Also, potential improvements in total-tract starch digestibility by dairy cows appear to be an important benefit (Ferrareto and Shaver 2012). The objective of the study was to compare particle sizes, chemical composition and in vivo nutrient digestibility of whole plant maize silages made as conventional silage or shredlage.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Omezení rizik spojených s výživou skotu s vysokou užitkovostí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů