Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak omezit ztráty u siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000283" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000283 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19280.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19280.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak omezit ztráty u siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V knize jsou shrnuty poznatky o ztrátách při silážování. Polní a sklizňové ztráty jsou většinou způsobené nedodržením technologické kázně při sklizni a odvozu řezanky na místo skladování. Další ztráty vznikají při ukládání řezanky do silážních prostor, fermentací v silážních prostorách, případně odtokem silážních tekutin. Hodně lze ztratit i v procesu zkrmování hotové siláže hospodářským zvířatům. Ztráty jsou ovlivněny mnoha faktory, většina z nich je podrobně popsána a diskutována. Kniha obsahuje doporučení jak ztráty měřit, nebo alespoň kvalifikovaně odhadnout. Klíčovou kapitolou je doporučení, jak ztráty omezit.

  • Název v anglickém jazyce

    How to reduce silage losses

  • Popis výsledku anglicky

    The book summarizes the knowledge about silage losses. Field and harvest losses are mainly caused by non-technological discipline during harvest and transport chop the storage place. Additional losses occur when storing silage chop up the space in the fermentation silo or drain silage. Much can be lost in the process of feeding the finished silage to livestock. Losses are affected by many factors, most of which are described and discussed in detail. The book contains recommendations on how to measure losses or at least make a qualified estimate. A key chapter is the recommendation on how to reduce losses.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-88351-06-1

  • Počet stran knihy

    74

  • Název nakladatele

    Agrární komora ČR

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy