Jak omezit ztráty u siláží
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000283" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000283 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19280.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19280.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak omezit ztráty u siláží
Popis výsledku v původním jazyce
V knize jsou shrnuty poznatky o ztrátách při silážování. Polní a sklizňové ztráty jsou většinou způsobené nedodržením technologické kázně při sklizni a odvozu řezanky na místo skladování. Další ztráty vznikají při ukládání řezanky do silážních prostor, fermentací v silážních prostorách, případně odtokem silážních tekutin. Hodně lze ztratit i v procesu zkrmování hotové siláže hospodářským zvířatům. Ztráty jsou ovlivněny mnoha faktory, většina z nich je podrobně popsána a diskutována. Kniha obsahuje doporučení jak ztráty měřit, nebo alespoň kvalifikovaně odhadnout. Klíčovou kapitolou je doporučení, jak ztráty omezit.
Název v anglickém jazyce
How to reduce silage losses
Popis výsledku anglicky
The book summarizes the knowledge about silage losses. Field and harvest losses are mainly caused by non-technological discipline during harvest and transport chop the storage place. Additional losses occur when storing silage chop up the space in the fermentation silo or drain silage. Much can be lost in the process of feeding the finished silage to livestock. Losses are affected by many factors, most of which are described and discussed in detail. The book contains recommendations on how to measure losses or at least make a qualified estimate. A key chapter is the recommendation on how to reduce losses.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-88351-06-1
Počet stran knihy
74
Název nakladatele
Agrární komora ČR
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—