Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kukuřičné siláže a jejich nižší aerobní stabilita

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000096" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000096 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21092.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21092.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kukuřičné siláže a jejich nižší aerobní stabilita

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kukuřice je za normálních okolností lehce silážovatelnou plodinou. Silážovatelnost kukuřice se snižuje nejen sklizní v nevhodné vegetační fázi nebo při příliš vysokém či nízkém obsahu sušiny, ale také se zvyšujícím se množstvím popelovin, které působí pufračně. To je i jedna z příčin zhoršené aerobní stability, kterou lze predikovat, stanovit i hodnotit. Podle výsledku lze učinit patřičná opatření, aby aerobní stabilita siláže byla prodloužena, a tedy aby i ztráty sušiny a živin byly co nejnižší.

  • Název v anglickém jazyce

    Maize silages and their lower aerobic stability

  • Popis výsledku anglicky

    Maize is normally an easily silage crop. The silage of maize decreases not only by harvesting in the unsuitable vegetation phase or when the dry matter content is too high or too low, but also with the increasing amount of ash, which has a buffering effect. This is also one of the causes of impaired aerobic stability, which can be predicted, determined and evaluated. Depending on the result, appropriate measures can be taken to prolong the aerobic stability of the silage and thus to keep the losses of dry matter and nutrients to a minimum.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů