Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of immunocastration and supplementary feeding level on m. longissimus lumborum quality of farmed fallow deer (Dama dama)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000104" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000104 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21100.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21100.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of immunocastration and supplementary feeding level on m. longissimus lumborum quality of farmed fallow deer (Dama dama)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to establish if immunocastration, together with different levels of supplementary feeding, influenced the chemical composition and organoleptic properties of fallow deer meat. The meat from non-castrated fallow deer had higher protein, and lower moisture, contents than immunocastrates. The total collagen and soluble collagen, and overall flavour intensity, was affected by the interaction of castration status and nutritional level. Meat from immunocastrates showed improved tenderness and juiciness scores, whilst those animals receiving the low feed level had higher scores for grassy aroma. Immunocastration improved important sensory properties of fallow deer meat, and may be considered as an appropriate husbandry tool for farmed fallow deer venison production.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of immunocastration and supplementary feeding level on m. longissimus lumborum quality of farmed fallow deer (Dama dama)

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to establish if immunocastration, together with different levels of supplementary feeding, influenced the chemical composition and organoleptic properties of fallow deer meat. The meat from non-castrated fallow deer had higher protein, and lower moisture, contents than immunocastrates. The total collagen and soluble collagen, and overall flavour intensity, was affected by the interaction of castration status and nutritional level. Meat from immunocastrates showed improved tenderness and juiciness scores, whilst those animals receiving the low feed level had higher scores for grassy aroma. Immunocastration improved important sensory properties of fallow deer meat, and may be considered as an appropriate husbandry tool for farmed fallow deer venison production.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů