Působení přírodních látek na bachorovou fermentaci „in vitro“
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000125" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/21120.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21120.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Působení přírodních látek na bachorovou fermentaci „in vitro“
Popis výsledku v původním jazyce
Živočišné produkty přežvýkavců mají nezastupitelný význam ve výživě člověka. Jedinečné uspořádání jejich trávicí soustavy umožňuje přeměnit biomasu bohatou na vlákninu na vysoce kvalitní potraviny (maso, mléko). Negativní stránkou přeměny balastního krmivá na kvalitní živočišné produkty přežvýkavců je poměrně vysoká produkce skleníkových plynů. To se nesetkává se současným požadavkem společnosti na snižování dopadů lidské činnosti, resp. chovu přežvýkavců na životní prostředí a s požadavkem na tzv. udržitelný rozvoj.
Název v anglickém jazyce
Effects of natural substances to rumen fermentation ‘in vitro ’
Popis výsledku anglicky
The ability of natural substances to influence rumen fermentation, methane production, and rumen microbiome structure was investigated. All substances ušed proved the ability to affect rumen fermentation, however, just three among them (8-hydroxycholin, bomyl acetate, thymochinon) declined methane production without an undesirable decrease of volatile fatty acids production. Differences in the effects of single substances to rumen bacteria were found as well.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Lazarové dni výživy a veterinárnej dietetiky XIV.
ISBN
978-80-8077-711-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
55-58
Název nakladatele
University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
8. 9. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—