Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Působení přírodních látek na bachorovou fermentaci „in vitro“

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000125" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000125 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21120.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21120.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Působení přírodních látek na bachorovou fermentaci „in vitro“

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Živočišné produkty přežvýkavců mají nezastupitelný význam ve výživě člověka. Jedinečné uspořádání jejich trávicí soustavy umožňuje přeměnit biomasu bohatou na vlákninu na vysoce kvalitní potraviny (maso, mléko). Negativní stránkou přeměny balastního krmivá na kvalitní živočišné produkty přežvýkavců je poměrně vysoká produkce skleníkových plynů. To se nesetkává se současným požadavkem společnosti na snižování dopadů lidské činnosti, resp. chovu přežvýkavců na životní prostředí a s požadavkem na tzv. udržitelný rozvoj.

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of natural substances to rumen fermentation ‘in vitro ’

  • Popis výsledku anglicky

    The ability of natural substances to influence rumen fermentation, methane production, and rumen microbiome structure was investigated. All substances ušed proved the ability to affect rumen fermentation, however, just three among them (8-hydroxycholin, bomyl acetate, thymochinon) declined methane production without an undesirable decrease of volatile fatty acids production. Differences in the effects of single substances to rumen bacteria were found as well.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Lazarové dni výživy a veterinárnej dietetiky XIV.

  • ISBN

    978-80-8077-711-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    55-58

  • Název nakladatele

    University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    8. 9. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku